Tips yang dikongsi di Selangor FM

Home/Artikel, Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Tips Bisnes/Tips yang dikongsi di Selangor FM

Tips yang dikongsi di Selangor FM

Please follow and like us:

Dear brothers & sisters

Alhmadulillah selesai semalam sessi interview bersama Selangor FM. Sessi yang sangat relax dan fun. Pelbagai topik yang kami diskus mengenai perniagaan atas talian. Yang boleh saya kongsikan antara tip yang saya beri:

1) Mulakan berniaga dengan modal minima melalui kaedah menumpang infra (setinggan) yang sedia ada iaitu fb and insta (tapi buatlah page yea dan bukan harap buat sales kat profile jer)

2) Bila kewangan dah stabil binalah kedai sendiri melalui website perniagaan anda (yang pakai domain sendiri) tapi pastikan ianya berhubung dengan infra sosial media anda sebelum ini agar trafik dari sosial media menuju ke website anda.

3) Lepas tu bila kedai sendiri dah ada, perkukuhkan proses kerja dan pengurusan kewangan disamping menambahkan income melalui aset digital yang sedia ada. Maksudnya sewakan ruang kedai anda (ruang iklan diwebsite anda) melalui google Adsense untuk menjana pendapatan extra tapi pastikan content website dan sosial media sentiasa diupdate untuk tarik trafik.

Owh terlupa nak update esok pukul 9am saya akan keudara di Manis FM pula untuk warga pantai timur. Topik bisnes atas talian juga. Jemput mendengar yea

Gambar dr interviu Selangor FM.

By | 2017-11-25T05:13:28+00:00 November 23rd, 2017|Categories: Artikel, Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Tips Bisnes|0 Comments

Leave A Comment