admin

Home/admin

About admin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae. Sed dui lorem, adipiscing in adipiscing et, interdum nec metus. Mauris ultricies, justo eu convallis placerat, felis enim ornare nisi vitae.
This Is A Custom Message You Can Customize In Your Admin!

Isu Usahawan Yang Mengejar Sale

By | 2017-08-18T07:25:00+00:00 August 18th, 2017|Categories: Bisnes Online, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Isu Usahawan Yang Mengejar Sale. Permasalahan yang saya perhatikan dari ramai usahawan yang telah saya ajar ataupun consult, rata-ratanya adalah isu seakan sama iaitu pengurusan database. Usahawan telalu terkejar-kejar buat sale tapi perkara paling asas mereka lupa applikasikan adalah proses pengumpulan dan pengurusan database. Pahamkan bahawa sale atau apa jenis engagement merupakan [...]

HARI TERAKHIR TAWARAN PRE LAUNCH MODUL 3B

By | 2017-08-11T09:46:06+00:00 August 11th, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Tips Bisnes|

MODUL BISNES BIAR BETUL.. Selasa lepas saya telah lancarkan tawaran pre launch untuk Modul Digital Pertama saya yang mana ianya bakal membantu para usahawan dalam mengenali, dan membina bisnes itu sendiri. Ramai usahawan yang dah belajar banyak tentang ilmu pemasaran dan jualan, tapi kenapa masih ramai yang stuck dan bisnes masih belum dapat berkembang? Ramai hadapi [...]

Soalan-Soalan Yang Sering Ditanya Oleh Peserta

By | 2017-08-18T07:22:30+00:00 August 11th, 2017|Categories: Artikel, Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Salam Jumaat semua, alhmadulillah selesai melaksanakan tanggungjawab minggu ini melatih lebih 200 peserta keusahawanan dari pelbagai latar belakang. Kebiasannya sepanjang sessi pembelajaran saya suka kepada mengadakan sessi Q&A kerana saya rasakan cara terbaik mengajar ialah melalui pendekatan real & practical scenario. Maka disini saya kongsikan antara soalan yang diajukan oleh peserta-peserta program: [...]

Pre Launch Bisnes Biar Betul Kini Dilancarkan

By | 2017-08-08T04:02:47+00:00 August 8th, 2017|Categories: Ceramah Bisnes, Tips Bisnes|

Dear Brothers & Sisters [ PRE LAUNCH BISNES BIAR BETUL KINI DILANCARKAN ] BISNES BIAR BETUL.. Sambungan dari posting semalam... Bulan lepas, saya berjaya menyiapkan satu rakaman khas untuk para usahawan, bagaimana anda semua dapat faham sendiri tentang bisnes tu.. Apa yang saya bakal cover dalam rakaman ni, ada lebih kurang 9 topik sebenarnya.. 1) Bisnes [...]

Fahami Selok Belok Produk

By | 2017-07-13T05:24:56+00:00 July 13th, 2017|Categories: Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Dalam masa 8 thn berkecimpung dlm dunia keusahawanan dan 12 thn dlm dunia koporat pelbagai perkara yg saya pelajari. Disini saya kongsikan pendapat saya mengenai isu orang berniaga masakini. Memang internet telah merubah pendekatan kita berniaga tetapi ramai usahawan yang saya perhatikan sentiasa ingin memudahkan kaedah mereka berniaga. Yang paling ketara bila [...]

Apakah Motif Kita Berniaga?

By | 2017-07-06T05:01:53+00:00 July 6th, 2017|Categories: Personal|

Dear Brothers & Sisters Dalam masa 3 minggu ni tiga dari kenalan saya telah kembali mengadap illahi. Ini mengingatkan saya lagi bahawa sebagai usahawan apakah motif sebenar kita berniaga. Kalau nak kata nak jadi jutawan itu memang standard tapi realitinya takkan kemana pun. So janganlah teruja sgt gan mereka yg asyik duk cita bab kaya & [...]

Video : Apakah Mindset Bisnes, Sessi Q&A Seminar IBBP May 2017

By | 2017-06-21T14:58:27+00:00 June 21st, 2017|Categories: Videos|Tags: , , , |

Antara soalan yang ditanya kepada WNM semasa seminar IBBP, Mei 2017 Soalan 1 : Adakah melepak dengan orang berjaya untuk berjaya itu suatu MITOS? Jawapan : Memang kita melepak dengan orang berjaya untuk mendapat aspirasi dan semangat. Ia sesuatu yang bagus tetapi adakah ia akan buat anda lebih bagus? Orang bisnes bertemu dengan orang bisnes [...]