admin

Home/admin

About admin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae. Sed dui lorem, adipiscing in adipiscing et, interdum nec metus. Mauris ultricies, justo eu convallis placerat, felis enim ornare nisi vitae.
This Is A Custom Message You Can Customize In Your Admin!

Public Talk Bersama Mary Jardin

By | 2017-10-31T09:58:16+00:00 October 21st, 2017|Categories: Artikel, Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Alhamdulliah selesai sudah free talk tadi kat program shah alam. Tq kepada team Mary Jardin for the invite. Lama tak buat public talk. Semoga sessi tadi memberi manfaat kepada para peserta yang hadir. Always remember; Kita memang tak boleh stop pesaing dari masuk market kita, so persoalan sekarang apa yg perlu dilakukan bila perkara ini terjadi? [...]

Preview Modul Bisnes 3B

By | 2017-10-31T09:43:12+00:00 October 19th, 2017|Categories: Bisnes Online, Tips Bisnes, Videos|

Dear Brothers & Sisters Kepada yang masih belum mendapatkan modul saya berikut ialah: Previu modul online Bisnes Biar Betul (3B) Sila menonton :) Jika berminat mendapatkan modul online 3b sila ke: formulabisnes.wannongmuzafar.com/ Wasalam

Apakah Yang Diperlukan Untuk Menjadi Usahawan Berjaya

By | 2017-10-19T04:02:19+00:00 October 19th, 2017|Categories: Bisnes Online, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Apakah yang diperlukan untuk menjadi usahawan berjaya? Apa yang saya ingin kongsikan adalah dari pengalaman saya dengan penuh keikhlasan. Topik ini saya pilih kerana terlalu ramai yang bertanya kepada saya apa rahsianya? Realitinya ramai usahawan masih lagi tiada mentaliti "urgency". Dalam erti kata lain terlalu dalam gear 2 dan 3 sedangkan kita [...]

Macam Mana Nak Sustain

By | 2017-10-17T03:49:43+00:00 October 17th, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Quotes|

Dear brothers & sisters Jangan terlalu excited kalau buat PROFIT. Pasal itu baru langkah pertama dalam perjalanan bisnes anda. Yang penting sekarang ialah macamana nak SUSTAIN kerana pesaing akan mula padat dalam market anda. Bila dah tahu macamana nak bertahan barulah bisnes boleh GROW.

Jika KPI Tidak Tercapai

By | 2017-10-10T07:25:15+00:00 October 10th, 2017|Categories: Bisnes Online, Personal, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Bila kita dah tentukan sales target bulanan (kpi), tapi masuk pertengahan bulan masih tak sampai 20% dari apa yang diharapkan... Maka persoalannya: 1) Adakah kita boost fb ad lagi 2) Adjust copywriting 3) Adjust targetting 4) Tukar ke google ads 5) Join event 6) Buat direct selling 7) Buat ad mainstream (tv, [...]

Perlu Ke Jadi Femes Baru Boleh Jual Produk?

By | 2017-10-03T08:49:21+00:00 October 3rd, 2017|Categories: Bisnes Online, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Apa persamaan produk berikut: 1) Kicap Tamin 2) Kicap Kipas 3) Kicap Lee Kum Kee Jawapannya... Kalau jawapannya kicap memang itu fakta sedia maklum, cuma pada saya persamaannya adalah kita tak kenal pun siapa pemilik mereka atau raut wajah mereka. Tapi dari kecik hingga kita besar memang inilah jenama standard dalam dapur [...]

Tiada Bisnes Online atau Offline

By | 2017-09-26T08:21:36+00:00 September 25th, 2017|Categories: Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Pada saya bisnes tiada online atau offline. Kalau bisnes tu mempunyai struktur offline maka perlulah dimplementasi komponen online. Bagi yg online pula perlulah diperkemaskan dengan kaedah kerja offline yang kemas. Pasal end of the day bisnes ialah bisnes. Jangan sempitkan masa depan bisnes anda.

Mengapa Bangsa Kita Masih Ketinggalan Dari Segi Ekonomi

By | 2017-09-26T07:41:33+00:00 September 22nd, 2017|Categories: Ceramah Bisnes, Quotes, Tips Bisnes, Videos|

Dear Brothers & Sisters Kenapa masih ramai usahawan bangsa kita masih ketinggalan dari segi menguasai ekonomi perniagaan di Malaysia? Jawapan yang sentiasa saya dengar adalah: 1) Bangsa selain dari bangsa kita tu genetik diaorang memang dah otak bisnes 2) Bangsa selain dari bangsa kita tu bab matematik memang power 3) Bangsa kita ni bab [...]