This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

admin

Home/admin

About admin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae. Sed dui lorem, adipiscing in adipiscing et, interdum nec metus. Mauris ultricies, justo eu convallis placerat, felis enim ornare nisi vitae.
This Is A Custom Message You Can Customize In Your Admin!

Pengalaman Hampir Bankrap (Bahagian 1)

By | 2017-06-19T03:58:14+00:00 June 10th, 2017|Categories: Artikel|

Hari ni nak berkongsi pengalaman saya sebagai seorang usahawan kepada mereka yang berminat untuk membaca agar dapat mengambil iktibar daripada turun naik hidup saya. Cerita saya bermula ketika saya berumur 29 tahun di mana pada masa itu saya berkerja sebagai seorang pegawai bank yang bergaji sekitar RM4000 (sekitar tahun 2000). Kalau nak kira mewah juga masa [...]

Comments Off on Pengalaman Hampir Bankrap (Bahagian 1)

6 Tips Ringkas Urus Perniagaan Bagi Orang Baru

By | 2017-06-19T03:58:33+00:00 May 30th, 2017|Categories: Artikel|

Dear Brothers & Sisters Dalam dunia perniagaan mungkin kita akan belajar pelbagai kaedah untuk berjaya. Memang bagus kalau kita semangat menimba ilmu-ilmu bisnes tersebut. Saya juga mengajar bisnes kepada public jika kesempatan dari jadual kerja harian saya. Tapi ini nasihat ikhlas saya kepada usahawan (yang baru nak berkecimpung atau sedangdiluar sana, dalam menguruskan perniagaan anda: 1) [...]

Comments Off on 6 Tips Ringkas Urus Perniagaan Bagi Orang Baru

Jadi Diri Sendiri Dan Usah Meniru Orang Lain

By | 2017-06-19T03:58:44+00:00 May 10th, 2017|Categories: Artikel|

Dear brothers & sisters Sedikit sharing hari ini. Setelah lebih 20 thn berniaga dan makan gaji, dari company kecik ke ke company besar pelbagai experience yg saya telah lalui. Syukur sekarang saya diberikan rezeki untuk membantu mereka disekeliling saya dengan ilmu yang saya ada dalam bidang bisnes. Kalau nak kata anak buah yg saya mentor yang [...]

Comments Off on Jadi Diri Sendiri Dan Usah Meniru Orang Lain

Tiada Satu Cara Untuk Berjaya

By | 2017-06-19T03:58:57+00:00 April 26th, 2017|Categories: Artikel|

Dear brothers & sisters Dalam berniaga fahamilah bahawa tiada satu saja cara dalam melakukan sesuatu, tidak kira dari aspek pengiklanan, closing, proses kerja, insentif jualan dan pelbagai lagi. Tetapi masih ramai usahawan diluar sana yang masih mengamalkan konsep 'one magic solution' untuk segalanya berdasarkan apa yang diajar di seminar atau kelas yang dihadiri. Sampai pendekatan bisnes [...]

Comments Off on Tiada Satu Cara Untuk Berjaya

Video : Soal Jawab Bisnes Digital (Seminar Facebook AVANA)

By | 2017-06-21T14:58:13+00:00 April 25th, 2017|Categories: Videos|Tags: , , , |

Soalan : Perlu tak ayat manis dalam copywriting bisnes? Jawapan : Copywriting jualan bergantung kepada demografi pelanggan. Tak semua stail copywriting berkesan untuk semua orang. Minda kita kena terbuka untuk pendekatan berbeza. Buat beberapa ayat copywriting dan jalankan split test. Soalan : Perlu ke kita abaikan offline marketing memandangkan online sangat mudah untuk capai ramai [...]

Video : Pengenalan kepada Konsep Penjenamaan

By | 2017-06-21T15:46:27+00:00 April 24th, 2017|Categories: Videos|Tags: , , |

Asas Penjenamaan. Dicadangkan tak menggunakan manusia untuk penjenamaan. Contoh wajah founder pada produk, atau jurucakap jenama, atau selebriti. Nama produk harus lah kuat secara sendiri untuk jenama nya. Tidak perlu manusia. Produk boleh mati jika manusia yang dikaitkan dengannya juga mati. Penekanan untuk semua orang mengenali jenama anda dahulu, barulah produk- produk yang datang di [...]

Ceramah Di Space U8 Jemputan Avana

By | 2017-06-19T03:59:06+00:00 April 23rd, 2017|Categories: Artikel|

Dear brothers & sisters Alhamdulillah berjaya melaksanakan tanggungjawab untuk jadi speaker. Semalam kat kuantan n today pulak space u8 shah alam. Syukur audiens response tip top. Sungguhpun masa singkat berjaya cover topic dari komponen-komponen bisnes ke engagement...terutama copywriting. Tinggal satu lagi temujanji esok untuk biz experience sharing di Kem Rimba, shah alam untuk program Amazing Entreprenuer [...]

Comments Off on Ceramah Di Space U8 Jemputan Avana

Video : Apa Big Why Orang Bisnes?

By | 2017-06-21T16:01:43+00:00 April 21st, 2017|Categories: Videos|

Kenalpasti ada “end game” anda, ia bukanlah DUIT! Kejayaan bukan bersamaan dengan kebendaan. Duit bukan motivator. Duit cumalah perantara. Untuk memberi lebih banyak. Kita buat tak semestinya kita dapat. Kita mungkin dapat dalam bentuk berbeza atau orang lain yang akan menikmatinya.

Bisnes Bukan Sekadar Baca Dan Faham Sahaja

By | 2017-06-19T03:59:14+00:00 April 8th, 2017|Categories: Artikel|

Dear brothers & sisters Saya perhatikan ramai berkongsi ilmu bisnes di fb...alhamdulillah kerana buat begitu. Cuma nasihat saya kepada yg membaca post2 tersebut perlulah lebih kritikal dalam memahami maksud-maksud pada post bisnes tersebut. Ini kerana jika just baca post tu dan anda rasa sudah memahami topik bisnes tersebut....terus terang saya cakap bahawa anda ada long way [...]

Comments Off on Bisnes Bukan Sekadar Baca Dan Faham Sahaja

Video : Mengenali konsep packaging

By | 2017-06-21T15:53:46+00:00 January 21st, 2017|Categories: Videos|Tags: , , , |

Sains di sebalik menghasilkan packaging yang kemas. Setiap produk dipack dengan sesuatu agenda di sebaliknya. Kita mahukan pembelian berulang. Berapa tempoh masa kita nak pelanggan datang semula untuk beli produk kita? Jadi sainsnya harus cukup untuk penggunaan selama mana kita mahu sebelum mereka datang semula membeli. Packaging bukan sekadar design. Tetapi harus tahu saiz, volume, [...]