admin

Home/admin

About admin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae. Sed dui lorem, adipiscing in adipiscing et, interdum nec metus. Mauris ultricies, justo eu convallis placerat, felis enim ornare nisi vitae.
This Is A Custom Message You Can Customize In Your Admin!

Sesi Strategi Bisnes bersama Karangkraf

By | 2018-01-16T06:39:02+00:00 January 9th, 2018|Categories: Ceramah Bisnes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Dalam kita melakukan bisnes kita...apa target jualan kita tahun ini berbanding dengan tahun-tahun sebelumnya. Kebiasanya memang kita akan letakkan sebuah angka sales yang lebih tinggi untuk dicapai. Cuma persoalannya apakah yang perlu dilakukan kepada target yg kita tetapkan tu: - Pecahankan target jualan tahunan yang perlu kita kejar kepada angka jualan bulanan [...]

Posting Azam 2018

By | 2018-01-04T09:22:40+00:00 January 4th, 2018|Categories: Personal, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Alhamdulillah tahun 2017 merupakan tahun dimana saya amat bersyukur kerana telah diberikan limpahan rezeki yang tidak terhingga...Aminn Sebab saya buat posting ini kerana saya pun mula perasan pelbagai posting azam 2018 dah mula nampak kat wall saya. Baguslah kalau ada azam yang positif untuk terus berjaya. Tetapi disini ingin saya share sikit [...]

Comments Off on Posting Azam 2018

Asean Youth Talk Part 1

By | 2017-12-29T05:28:53+00:00 December 29th, 2017|Categories: Ceramah Bisnes, Tips Bisnes, Videos|

Dear brothers & sisters. Dikongsikan talk saya semasa program Asean Young Leaders anjuran CIMB Foundation dan UKM. Peserta terdiri dari uni students dari seluruh ASEAN. Diharap perkongsian ini dapat membantu para usahawan untuk mengapplikasi keadah pemikiran untuk maju kedepan. Asean Youth Talk Part 1

Memahami Istilah Bisnes Yang Sebenarnya

By | 2017-12-28T09:58:33+00:00 December 28th, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Quotes|

Dear brothers & sisters Pada saya bisnes adalah bisnes, tiada istilah bisnes online atau offline. Online atau offline hanyalah medium. Dunia bisnes tidak dapat lari dari dunia nyata atau dunia atas talian. Setiap komponen akan melengkapkan satu sama lain. Kerana bila kita asyik membezakan jenis bisnes tersebut maka kita tidak akan menjadi seorang usahawan yg betul-betul [...]

Kuasai Perniagaan Internet Siri 3

By | 2017-12-28T09:35:23+00:00 December 28th, 2017|Categories: Ceramah Bisnes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Alhamdulillah. Buku ke-4 saya kini sudah masuk dipasaran. Moga dengan adanya buku Kuasai Perniagaan Internet Siri 3, ianya dapat memperkemaskan lagi ilmu perniagaan digital untuk usahawan Antara topik yang terkandung untuk buku kali ini meliputi: 1) Analisa perniagaan 2) Pengurusan perniagaan 3) Pengurusan Database 4) Kaedah copywriting 5) Pengiklanan melalui google 6) [...]

Dunia Keusahawanan dari Perspektif WNM

By | 2017-12-14T08:54:30+00:00 December 14th, 2017|Categories: Ceramah Bisnes, Personal, Quotes, Uncategorized|

Dear Brothers & Sisters Hari ini saya nak kongsikan serba sedikit mengenai dunia keusahawanan dari perspektif saya. Kalau kita lihat sebelum tahun 2000, dunia keusahawanan orang kita ni sangat sepi dan kurang. Biasalah kalau cakap saja bab bisnes, bangsa pertama yang dipikirkan adalah bangsa cina. Kalau nak kata orang melayu berniaga memang ada tapi taklah ramai [...]

Bersyukur kerana apa yang diperjuangkan diterima juga akhirnya.

By | 2017-12-08T05:04:07+00:00 December 8th, 2017|Categories: Bisnes Online, Personal, Quotes|

Dear brothers & sisters Dalam melakukan sesuatu jangan terlalu mengharapkan balasan. Yang penting buat dengan 100% komitmen & keikhlasan. Biarlah tak dapat pujian mahupun pengiktirafan, yang penting apa yang dilakukan mendatangkan kebaikan kepada persekitaran anda. Perkara ini yang saya praktis dalam menjalani kehidupan. Mungkin kita akan rasakan diri kita keseorangan dalam perjuangan kita tetapi percayalah bila [...]

Comments Off on Bersyukur kerana apa yang diperjuangkan diterima juga akhirnya.

CIMB ASEAN Young Leaders 2017

By | 2017-12-05T09:23:12+00:00 December 5th, 2017|Categories: Artikel, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters. Baru selesai sessi talk saya untuk program CIMB ASEAN Young Leaders 2017. Seperti biasa saya kongsikan pengalaman dan ilmu bisnes untuk memantapkan minda mereka yang datang dari seluruh pelusuk Asean. Antara 2 perkara kritikal yang saya kongsikan kepada mereka yang mana saya berharap juga akan dapat membantu anda juga untuk lebih kritikal [...]

Objektif Menjadi Usahawan

By | 2017-11-30T09:14:12+00:00 November 30th, 2017|Categories: Bisnes Online, Design, Quotes, Tips Bisnes|

Dear Brothers & Sisters Dalam menjalani kehidupan sebagai usahawan, perkara paling utama ialah memahami apakah tujuan kita berniaga dan apakah landasan yang akan kita ambil untuk mencapai objektif kita sebagai usahawan. Mungkin dalam perjalanan tersebut kita akan melalui pelbagai rintangan yang menyebabkan kita akan tergelincir sikit dari landasan yang telah kita bina, yang penting kita perlu [...]

Comments Off on Objektif Menjadi Usahawan