This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Blog

Home/Blog/

Fahami Selok Belok Produk

By | 2017-07-13T05:24:56+00:00 July 13th, 2017|Categories: Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Dalam masa 8 thn berkecimpung dlm dunia keusahawanan dan 12 thn dlm dunia koporat pelbagai perkara yg saya pelajari. Disini saya kongsikan pendapat saya mengenai isu orang berniaga masakini. Memang internet telah merubah pendekatan kita berniaga tetapi ramai usahawan yang saya perhatikan sentiasa ingin memudahkan kaedah mereka berniaga. Yang paling ketara bila [...]

Apakah Motif Kita Berniaga?

By | 2017-07-06T05:01:53+00:00 July 6th, 2017|Categories: Personal|

Dear Brothers & Sisters Dalam masa 3 minggu ni tiga dari kenalan saya telah kembali mengadap illahi. Ini mengingatkan saya lagi bahawa sebagai usahawan apakah motif sebenar kita berniaga. Kalau nak kata nak jadi jutawan itu memang standard tapi realitinya takkan kemana pun. So janganlah teruja sgt gan mereka yg asyik duk cita bab kaya & [...]

Video : Apakah Mindset Bisnes, Sessi Q&A Seminar IBBP May 2017

By | 2017-06-21T14:58:27+00:00 June 21st, 2017|Categories: Videos|Tags: , , , |

Antara soalan yang ditanya kepada WNM semasa seminar IBBP, Mei 2017 Soalan 1 : Adakah melepak dengan orang berjaya untuk berjaya itu suatu MITOS? Jawapan : Memang kita melepak dengan orang berjaya untuk mendapat aspirasi dan semangat. Ia sesuatu yang bagus tetapi adakah ia akan buat anda lebih bagus? Orang bisnes bertemu dengan orang bisnes [...]

Video : Asas Berniaga di Selamat Pagi Malaysia Bersama WNM

By | 2017-06-21T14:58:01+00:00 June 21st, 2017|Categories: Videos|Tags: , , , |

Asas utama berniaga ialah ilmu, dan ilmu pertama kena pandai mengurus duit. Masalah utama ialah ramai orang cari cara nak menjual sahaja dan bukannya asas membangunkan perniagaan. Apakah isu- isu orang yang baru mula nak berniaga? Kena MinatSoalan yang biasa dilontarkan : Apa perniagaan yang saya perlu buat? Saya akan tanya kenapa mereka nak berniaga? [...]

Pengalaman Hampir Bankrap (Bahagian Akhir)

By | 2017-06-19T03:57:21+00:00 June 13th, 2017|Categories: Artikel|

Setelah berpenat lelah hampir 4 setengah tahun nak elak dari bankrap akhirnya semua dah mula OK semula. Hutang pun tinggal sikit dan sekarang kerja di Karangkraf pun dapat. Tak kiralah kerja sebagai eksekutif pemasaran biasa, yang penting dapat relax kejap. Sebenarnya sepanjang bermula kerja makan gaji balik, saya rasa tak letih sangat pun, biasalah dah 4 [...]

Comments Off on Pengalaman Hampir Bankrap (Bahagian Akhir)

Pengalaman Hampir Bankrap (Bahagian 3)

By | 2017-06-19T03:57:32+00:00 June 12th, 2017|Categories: Artikel|

Pertama sekali saya ingin memohon maaf pasal lambat nak tulis bahagian 3 ini, sibuk sikit bab kerja. Biasalah work comes first. Setelah agak lama kais pagi makan pagi and kais petang makan petang, akhirnya hutang masa tu adalah tinggal sekitar 20%. Oklah bolehlah bernafas sikit. Memang sepanjang masa ni, isteri saya memang betul-betul banyak membantu. I [...]

Comments Off on Pengalaman Hampir Bankrap (Bahagian 3)

Pengalaman Hampir Bankrap (Bahagian 2)

By | 2017-06-19T03:57:54+00:00 June 11th, 2017|Categories: Artikel|

Sebelum saya sambung, saya nak kongsi sikit realiti mengenai diri saya. Nak kata saya ni ustaz, takdelah macam tu tapi satu benda yang saya bersyukur ialah sifat saya dari kecil sampai sekarang jenis “easy come and easy go”. Kiranya kalau jadi apa-apa saya terima sahaja takdir yang telah ditetapkan. Pasal saya perasan kita ni sebagai manusia [...]

Comments Off on Pengalaman Hampir Bankrap (Bahagian 2)