Bisnes Online

Home/Bisnes Online

Apakah Yang Diperlukan Untuk Menjadi Usahawan Berjaya

By | 2017-10-19T04:02:19+00:00 October 19th, 2017|Categories: Bisnes Online, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Apakah yang diperlukan untuk menjadi usahawan berjaya? Apa yang saya ingin kongsikan adalah dari pengalaman saya dengan penuh keikhlasan. Topik ini saya pilih kerana terlalu ramai yang bertanya kepada saya apa rahsianya? Realitinya ramai usahawan masih lagi tiada mentaliti "urgency". Dalam erti kata lain terlalu dalam gear 2 dan 3 sedangkan kita [...]

Macam Mana Nak Sustain

By | 2017-10-17T03:49:43+00:00 October 17th, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Quotes|

Dear brothers & sisters Jangan terlalu excited kalau buat PROFIT. Pasal itu baru langkah pertama dalam perjalanan bisnes anda. Yang penting sekarang ialah macamana nak SUSTAIN kerana pesaing akan mula padat dalam market anda. Bila dah tahu macamana nak bertahan barulah bisnes boleh GROW.

Jika KPI Tidak Tercapai

By | 2017-10-10T07:25:15+00:00 October 10th, 2017|Categories: Bisnes Online, Personal, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Bila kita dah tentukan sales target bulanan (kpi), tapi masuk pertengahan bulan masih tak sampai 20% dari apa yang diharapkan... Maka persoalannya: 1) Adakah kita boost fb ad lagi 2) Adjust copywriting 3) Adjust targetting 4) Tukar ke google ads 5) Join event 6) Buat direct selling 7) Buat ad mainstream (tv, [...]

Perlu Ke Jadi Femes Baru Boleh Jual Produk?

By | 2017-10-03T08:49:21+00:00 October 3rd, 2017|Categories: Bisnes Online, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Apa persamaan produk berikut: 1) Kicap Tamin 2) Kicap Kipas 3) Kicap Lee Kum Kee Jawapannya... Kalau jawapannya kicap memang itu fakta sedia maklum, cuma pada saya persamaannya adalah kita tak kenal pun siapa pemilik mereka atau raut wajah mereka. Tapi dari kecik hingga kita besar memang inilah jenama standard dalam dapur [...]

Siapa Saya Dan Apa Topik Yang Diajar Dalam Modul 3B

By | 2017-09-21T05:06:47+00:00 September 18th, 2017|Categories: Artikel, Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Tips Bisnes|

Salam Brothers & Sisters Pertama sekali biar saya memperkenalkan diri saya, nama Saya Wan Nong Muzafar dan saya merupakan perunding strategi bisnes yang telah telibat didalam dunia keusahawanan dan koporat lebih dari 15tahun. Dari memulakan bisnes IT pertama saya pada 90an sehingga menjawat jawatan terakhir saya sebagai mantan ketua bahagian perancangan strategik di Kumpulan Media Karangkraf [...]

Boleh Terus Mendapatkan Modul 3B

By | 2017-09-21T04:52:17+00:00 September 16th, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Alhamdulillah, syukur rasanya bila usaha saya untuk meningkatkan tahap pemahaman ilmu keusahawanan mendapat validasi dari mereka yang telah subscribe kepada modul Formula 3B (Bisnes Biar Betul) saya. Memang ikutkan hati nak buat public seminar kerana saya amat suka live interaction tapi jadual saya tidak mengizinkan sebab tu saya mengahasilkan modul online ini. [...]

Perlancaran Kelas Video Online

By | 2017-09-15T02:48:45+00:00 September 15th, 2017|Categories: Bisnes Online, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Alhamdulillah di hari jumaat yg mulia ini, saya akan melancarkan video online class saya Formula Bisnes Biar Betul. (FORMULA 3B). Syukur sambutan semasa prelaunch bulan lepas selama 2 hari mendapat sambutan diluar jangkaan. Oleh itu nantikan launch secara rasmi video online Formula 3B petang ini. Bagi yang berminat sila komen "Nak 3B" [...]

Elakkan Semata-mata Kerana Duit

By | 2017-09-14T09:11:26+00:00 September 14th, 2017|Categories: Bisnes Online, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Sebagai usahawan, elakkan dari sindrom semua bisnes nak buat semata-mata kerana duit. Settlekan satu bisnes dahulu sehingga menjadi dan apabila dah kemas baru start bisnes seterusnya. P.S: Dalam perjalanan ke Utara untuk studi projek yang seterusnya.... — at Hway Utara Selatan.

Apa Yang Telah Dilakukan Untuk Berjaya Dalam Bisnes

By | 2017-09-12T07:32:55+00:00 September 12th, 2017|Categories: Bisnes Online, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Ramai nakkan kejayaan bisnes dan ramai nakkan kekayaan diri. Tapi persoalanya apa yang telah dilakukan untuk mencapai objektif tersebut. Jangan terlalu kritkal berpikir nak buat bisnes apa untuk mencapai cita-cita anda. Macamanapun kena start dulu, tak kira bisnes kecik mana, yang penting dapatkan feel berniaga dulu. Terlalu ramai nak berniaga tapi takut [...]