Bisnes Online

Home/Bisnes Online

Let The Business Speak For Itself

By | 2017-10-31T10:10:32+00:00 October 31st, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Saya dah berkecimpung dalam dunia bisnes hampir 20thn. Tapi jika anda perasan saya tak berapa guna apa2 gelaran sangat seperti sifu atau perkataan yang sewaktu dengannya. Reason saya simple ajer... saya cuma practioner dalam dunia perniagaan dan pada masa yang sama saya juga perunding bisnes dan pelatih bisnes. Pasal dalam dunia bisnes [...]

Public Talk Bersama Mary Jardin

By | 2017-10-31T09:58:16+00:00 October 21st, 2017|Categories: Artikel, Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Alhamdulliah selesai sudah free talk tadi kat program shah alam. Tq kepada team Mary Jardin for the invite. Lama tak buat public talk. Semoga sessi tadi memberi manfaat kepada para peserta yang hadir. Always remember; Kita memang tak boleh stop pesaing dari masuk market kita, so persoalan sekarang apa yg perlu dilakukan bila perkara ini terjadi? [...]

Preview Modul Bisnes 3B

By | 2017-10-31T09:43:12+00:00 October 19th, 2017|Categories: Bisnes Online, Tips Bisnes, Videos|

Dear Brothers & Sisters Kepada yang masih belum mendapatkan modul saya berikut ialah: Previu modul online Bisnes Biar Betul (3B) Sila menonton :) Jika berminat mendapatkan modul online 3b sila ke: formulabisnes.wannongmuzafar.com/ Wasalam

Apakah Yang Diperlukan Untuk Menjadi Usahawan Berjaya

By | 2017-10-19T04:02:19+00:00 October 19th, 2017|Categories: Bisnes Online, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Apakah yang diperlukan untuk menjadi usahawan berjaya? Apa yang saya ingin kongsikan adalah dari pengalaman saya dengan penuh keikhlasan. Topik ini saya pilih kerana terlalu ramai yang bertanya kepada saya apa rahsianya? Realitinya ramai usahawan masih lagi tiada mentaliti "urgency". Dalam erti kata lain terlalu dalam gear 2 dan 3 sedangkan kita [...]

Macam Mana Nak Sustain

By | 2017-10-17T03:49:43+00:00 October 17th, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Quotes|

Dear brothers & sisters Jangan terlalu excited kalau buat PROFIT. Pasal itu baru langkah pertama dalam perjalanan bisnes anda. Yang penting sekarang ialah macamana nak SUSTAIN kerana pesaing akan mula padat dalam market anda. Bila dah tahu macamana nak bertahan barulah bisnes boleh GROW.

Jika KPI Tidak Tercapai

By | 2017-10-10T07:25:15+00:00 October 10th, 2017|Categories: Bisnes Online, Personal, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Bila kita dah tentukan sales target bulanan (kpi), tapi masuk pertengahan bulan masih tak sampai 20% dari apa yang diharapkan... Maka persoalannya: 1) Adakah kita boost fb ad lagi 2) Adjust copywriting 3) Adjust targetting 4) Tukar ke google ads 5) Join event 6) Buat direct selling 7) Buat ad mainstream (tv, [...]

Perlu Ke Jadi Femes Baru Boleh Jual Produk?

By | 2017-10-03T08:49:21+00:00 October 3rd, 2017|Categories: Bisnes Online, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Apa persamaan produk berikut: 1) Kicap Tamin 2) Kicap Kipas 3) Kicap Lee Kum Kee Jawapannya... Kalau jawapannya kicap memang itu fakta sedia maklum, cuma pada saya persamaannya adalah kita tak kenal pun siapa pemilik mereka atau raut wajah mereka. Tapi dari kecik hingga kita besar memang inilah jenama standard dalam dapur [...]

Siapa Saya Dan Apa Topik Yang Diajar Dalam Modul 3B

By | 2017-09-21T05:06:47+00:00 September 18th, 2017|Categories: Artikel, Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Tips Bisnes|

Salam Brothers & Sisters Pertama sekali biar saya memperkenalkan diri saya, nama Saya Wan Nong Muzafar dan saya merupakan perunding strategi bisnes yang telah telibat didalam dunia keusahawanan dan koporat lebih dari 15tahun. Dari memulakan bisnes IT pertama saya pada 90an sehingga menjawat jawatan terakhir saya sebagai mantan ketua bahagian perancangan strategik di Kumpulan Media Karangkraf [...]