Ceramah Bisnes

Home/Ceramah Bisnes

Macam Mana Nak Sustain

By | 2017-10-17T03:49:43+00:00 October 17th, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Quotes|

Dear brothers & sisters Jangan terlalu excited kalau buat PROFIT. Pasal itu baru langkah pertama dalam perjalanan bisnes anda. Yang penting sekarang ialah macamana nak SUSTAIN kerana pesaing akan mula padat dalam market anda. Bila dah tahu macamana nak bertahan barulah bisnes boleh GROW.

Mengapa Bangsa Kita Masih Ketinggalan Dari Segi Ekonomi

By | 2017-09-26T07:41:33+00:00 September 22nd, 2017|Categories: Ceramah Bisnes, Quotes, Tips Bisnes, Videos|

Dear Brothers & Sisters Kenapa masih ramai usahawan bangsa kita masih ketinggalan dari segi menguasai ekonomi perniagaan di Malaysia? Jawapan yang sentiasa saya dengar adalah: 1) Bangsa selain dari bangsa kita tu genetik diaorang memang dah otak bisnes 2) Bangsa selain dari bangsa kita tu bab matematik memang power 3) Bangsa kita ni bab [...]

Siapa Saya Dan Apa Topik Yang Diajar Dalam Modul 3B

By | 2017-09-21T05:06:47+00:00 September 18th, 2017|Categories: Artikel, Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Tips Bisnes|

Salam Brothers & Sisters Pertama sekali biar saya memperkenalkan diri saya, nama Saya Wan Nong Muzafar dan saya merupakan perunding strategi bisnes yang telah telibat didalam dunia keusahawanan dan koporat lebih dari 15tahun. Dari memulakan bisnes IT pertama saya pada 90an sehingga menjawat jawatan terakhir saya sebagai mantan ketua bahagian perancangan strategik di Kumpulan Media Karangkraf [...]

Boleh Terus Mendapatkan Modul 3B

By | 2017-09-21T04:52:17+00:00 September 16th, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Alhamdulillah, syukur rasanya bila usaha saya untuk meningkatkan tahap pemahaman ilmu keusahawanan mendapat validasi dari mereka yang telah subscribe kepada modul Formula 3B (Bisnes Biar Betul) saya. Memang ikutkan hati nak buat public seminar kerana saya amat suka live interaction tapi jadual saya tidak mengizinkan sebab tu saya mengahasilkan modul online ini. [...]

Jangan Taksub Kepada Pemberi Ilmu

By | 2017-09-08T08:55:38+00:00 September 8th, 2017|Categories: Ceramah Bisnes, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Salam Jumaat. Dalam mencari ilmu, tidak salah untuk belajar dari pelbagai sumber (guru, sifu, buku, artikel). Tapi janganlah terlalu mudah untuk percaya dan ikut bulat-bulat setiap sumber yang ada hingga dari paham terus jadi confuse. Ilmu yang dipelajari perlu dihadam dan dinilai dahulu menurut keupayaan perniagaan anda. Maksud keupayaan adalah: 1) Modal [...]

Copywriting Perlulah Berasaskan Interpretasi Prospek

By | 2017-09-07T08:50:36+00:00 September 7th, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Bila nak buat copywriting jualan pastikan apa yang ditulis perlulah berasaskan interpretasi para prospek apabila mereka membacanya. Janganlah menghasilkan copywriting berdasarkan apa yang anda rasakan menarik kepada diri anda.

Apakah Erti Bisnes Yang Sebenarnya

By | 2017-08-23T07:21:10+00:00 August 23rd, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Tips Bisnes|

Dear Brothers & Sisters Ramai nak jadi usahawan tapi ramai juga tak faham apakah erti bisnes yang sebenarnya. Nak buat bisnes pasal motifnya simple…nak dapat untung supaya boleh jadi ‘KAYA’. Memang tak salah kalau nak KAYA dan BERJAYA tapi realitinya usahawan kita agak jauh dari segi mentaliti berbisnes berbanding dengan bangsa nombor 2 majoriti di Malaysia [...]

HARI TERAKHIR TAWARAN PRE LAUNCH MODUL 3B

By | 2017-08-11T09:46:06+00:00 August 11th, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Tips Bisnes|

MODUL BISNES BIAR BETUL.. Selasa lepas saya telah lancarkan tawaran pre launch untuk Modul Digital Pertama saya yang mana ianya bakal membantu para usahawan dalam mengenali, dan membina bisnes itu sendiri. Ramai usahawan yang dah belajar banyak tentang ilmu pemasaran dan jualan, tapi kenapa masih ramai yang stuck dan bisnes masih belum dapat berkembang? Ramai hadapi [...]

Soalan-Soalan Yang Sering Ditanya Oleh Peserta

By | 2017-08-18T07:22:30+00:00 August 11th, 2017|Categories: Artikel, Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Salam Jumaat semua, alhmadulillah selesai melaksanakan tanggungjawab minggu ini melatih lebih 200 peserta keusahawanan dari pelbagai latar belakang. Kebiasannya sepanjang sessi pembelajaran saya suka kepada mengadakan sessi Q&A kerana saya rasakan cara terbaik mengajar ialah melalui pendekatan real & practical scenario. Maka disini saya kongsikan antara soalan yang diajukan oleh peserta-peserta program: [...]