Personal

Home/Personal

Usahawan yang ‘take advantage’ dengan usahawan yang lain

By | 2017-11-25T05:50:34+00:00 November 25th, 2017|Categories: Artikel, Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Minggu ni macam-macam topik saya dok perasan dalam wall fb saya. Saya tertarik pada isu usahawan yang cuba 'take advantage' dengan usahawan yang lain....atau kata mudahnya mengebang orang lain demi wang ringgit. Yang menyebabkan saya rasa agak tak berapa best kerana ianya selalu melibatkan mereka dalam industri khidmat nasihat atau training. Memandangkan [...]

Jemputan Panel di P.M Live di Astro Ria

By | 2017-11-17T09:22:05+00:00 November 17th, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Alhamdulillah, lagi satu jemputan sebagai panel di P.M Live di Astro. Syukur kerana ilmu yang diajar mula mendapat perhatian dari media mainstream. Nantikan esok kemunculan saya. Detail program: -Tarikh siaran: Esok jam 12tengahari. -Channel: Astro Ria 104 & 123 -Topik: Elak Gulung Tikar Jumpa esok yea. Tq.

Program Menyelami Kejayaan Personaliti

By | 2017-11-07T09:38:24+00:00 November 7th, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Disini saya kongsikan sessi q&a semasa program saya di KK baru ni. P.S: Soalan meliputi: 1) Bisnes Restoran 2) Bisnes Printing 3) Kaedah pecakapan & isu viral 4) Bisnes tudung 5) Tips interview Dll... https://www.facebook.com/batrisya.humaira.58/videos/518092111907985/

Let The Business Speak For Itself

By | 2017-10-31T10:10:32+00:00 October 31st, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Saya dah berkecimpung dalam dunia bisnes hampir 20thn. Tapi jika anda perasan saya tak berapa guna apa2 gelaran sangat seperti sifu atau perkataan yang sewaktu dengannya. Reason saya simple ajer... saya cuma practioner dalam dunia perniagaan dan pada masa yang sama saya juga perunding bisnes dan pelatih bisnes. Pasal dalam dunia bisnes [...]

Public Talk Bersama Mary Jardin

By | 2017-10-31T09:58:16+00:00 October 21st, 2017|Categories: Artikel, Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Alhamdulliah selesai sudah free talk tadi kat program shah alam. Tq kepada team Mary Jardin for the invite. Lama tak buat public talk. Semoga sessi tadi memberi manfaat kepada para peserta yang hadir. Always remember; Kita memang tak boleh stop pesaing dari masuk market kita, so persoalan sekarang apa yg perlu dilakukan bila perkara ini terjadi? [...]

Jika KPI Tidak Tercapai

By | 2017-10-10T07:25:15+00:00 October 10th, 2017|Categories: Bisnes Online, Personal, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Bila kita dah tentukan sales target bulanan (kpi), tapi masuk pertengahan bulan masih tak sampai 20% dari apa yang diharapkan... Maka persoalannya: 1) Adakah kita boost fb ad lagi 2) Adjust copywriting 3) Adjust targetting 4) Tukar ke google ads 5) Join event 6) Buat direct selling 7) Buat ad mainstream (tv, [...]

Tiada Bisnes Online atau Offline

By | 2017-09-26T08:21:36+00:00 September 25th, 2017|Categories: Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Pada saya bisnes tiada online atau offline. Kalau bisnes tu mempunyai struktur offline maka perlulah dimplementasi komponen online. Bagi yg online pula perlulah diperkemaskan dengan kaedah kerja offline yang kemas. Pasal end of the day bisnes ialah bisnes. Jangan sempitkan masa depan bisnes anda.

Bertemu Presiden Muslim Volunteer Malaysia

By | 2017-09-26T06:02:39+00:00 September 21st, 2017|Categories: Personal, Quotes|

Dear brothers & sisters Bersama bro Ya Muhammad semalam. Lama kita tak berjumpa lebih kurang 3 tahun. Im proud of my young brother ni. Kita seakan share citer sama pasal dua-dua meninggalkan dunia koporat pada masa yg sama dimana saya kembali kedunia keusahawanan dan dia kembali kedunia NGO. Sekarang beliau adalah presiden Muslim Volunteer Malaysia dan [...]