Quotes

Home/Quotes

Keusahawanan Digital Bersama PERHEBAT dan Penjara Malaysia

By | 2018-02-23T04:32:09+00:00 February 13th, 2018|Categories: Ceramah Bisnes, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters. Selesai sudah sessi pengajaran keusahawanan digital bersama Perbadanan Hal Ehwal Bekas Angkatan Tentera dan Pegawai Penjara Malaysia . Semoga ilmu yang diajar dapat membantu para pesara angkatan tentera dan juga banduan diserata Malaysia. Tq sekali lagi kepada peserta-peserta...you are all awesome 😀

Tiada Shortcut

By | 2018-01-16T07:12:03+00:00 January 16th, 2018|Categories: Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Topik repeat sikit hari ini. Baru ni ada bertanya camne saya buat mcm2 bisnes dah laa tu, setiap bisnes lain dari yg sedia ada. Jawapan yang saya kongsi begini: 1) Pertama sekali kalau ada peluang untuk buat bisnes janganlah takut pasal ilmu tiada kerana peluang dalam perniagaan atau kehidupan bukan selalu datang. [...]

Memahami Istilah Bisnes Yang Sebenarnya

By | 2017-12-28T09:58:33+00:00 December 28th, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Quotes|

Dear brothers & sisters Pada saya bisnes adalah bisnes, tiada istilah bisnes online atau offline. Online atau offline hanyalah medium. Dunia bisnes tidak dapat lari dari dunia nyata atau dunia atas talian. Setiap komponen akan melengkapkan satu sama lain. Kerana bila kita asyik membezakan jenis bisnes tersebut maka kita tidak akan menjadi seorang usahawan yg betul-betul [...]

Dunia Keusahawanan dari Perspektif WNM

By | 2017-12-14T08:54:30+00:00 December 14th, 2017|Categories: Ceramah Bisnes, Personal, Quotes, Uncategorized|

Dear Brothers & Sisters Hari ini saya nak kongsikan serba sedikit mengenai dunia keusahawanan dari perspektif saya. Kalau kita lihat sebelum tahun 2000, dunia keusahawanan orang kita ni sangat sepi dan kurang. Biasalah kalau cakap saja bab bisnes, bangsa pertama yang dipikirkan adalah bangsa cina. Kalau nak kata orang melayu berniaga memang ada tapi taklah ramai [...]

Bersyukur kerana apa yang diperjuangkan diterima juga akhirnya.

By | 2017-12-08T05:04:07+00:00 December 8th, 2017|Categories: Bisnes Online, Personal, Quotes|

Dear brothers & sisters Dalam melakukan sesuatu jangan terlalu mengharapkan balasan. Yang penting buat dengan 100% komitmen & keikhlasan. Biarlah tak dapat pujian mahupun pengiktirafan, yang penting apa yang dilakukan mendatangkan kebaikan kepada persekitaran anda. Perkara ini yang saya praktis dalam menjalani kehidupan. Mungkin kita akan rasakan diri kita keseorangan dalam perjuangan kita tetapi percayalah bila [...]

Comments Off on Bersyukur kerana apa yang diperjuangkan diterima juga akhirnya.

Objektif Menjadi Usahawan

By | 2017-11-30T09:14:12+00:00 November 30th, 2017|Categories: Bisnes Online, Design, Quotes, Tips Bisnes|

Dear Brothers & Sisters Dalam menjalani kehidupan sebagai usahawan, perkara paling utama ialah memahami apakah tujuan kita berniaga dan apakah landasan yang akan kita ambil untuk mencapai objektif kita sebagai usahawan. Mungkin dalam perjalanan tersebut kita akan melalui pelbagai rintangan yang menyebabkan kita akan tergelincir sikit dari landasan yang telah kita bina, yang penting kita perlu [...]

Comments Off on Objektif Menjadi Usahawan

Usahawan yang ‘take advantage’ dengan usahawan yang lain

By | 2017-11-25T05:50:34+00:00 November 25th, 2017|Categories: Artikel, Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Minggu ni macam-macam topik saya dok perasan dalam wall fb saya. Saya tertarik pada isu usahawan yang cuba 'take advantage' dengan usahawan yang lain....atau kata mudahnya mengebang orang lain demi wang ringgit. Yang menyebabkan saya rasa agak tak berapa best kerana ianya selalu melibatkan mereka dalam industri khidmat nasihat atau training. Memandangkan [...]

Let The Business Speak For Itself

By | 2017-10-31T10:10:32+00:00 October 31st, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Saya dah berkecimpung dalam dunia bisnes hampir 20thn. Tapi jika anda perasan saya tak berapa guna apa2 gelaran sangat seperti sifu atau perkataan yang sewaktu dengannya. Reason saya simple ajer... saya cuma practioner dalam dunia perniagaan dan pada masa yang sama saya juga perunding bisnes dan pelatih bisnes. Pasal dalam dunia bisnes [...]

Public Talk Bersama Mary Jardin

By | 2017-10-31T09:58:16+00:00 October 21st, 2017|Categories: Artikel, Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Alhamdulliah selesai sudah free talk tadi kat program shah alam. Tq kepada team Mary Jardin for the invite. Lama tak buat public talk. Semoga sessi tadi memberi manfaat kepada para peserta yang hadir. Always remember; Kita memang tak boleh stop pesaing dari masuk market kita, so persoalan sekarang apa yg perlu dilakukan bila perkara ini terjadi? [...]