Quotes

Home/Quotes

Usahawan yang ‘take advantage’ dengan usahawan yang lain

By | 2017-11-25T05:50:34+00:00 November 25th, 2017|Categories: Artikel, Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Minggu ni macam-macam topik saya dok perasan dalam wall fb saya. Saya tertarik pada isu usahawan yang cuba 'take advantage' dengan usahawan yang lain....atau kata mudahnya mengebang orang lain demi wang ringgit. Yang menyebabkan saya rasa agak tak berapa best kerana ianya selalu melibatkan mereka dalam industri khidmat nasihat atau training. Memandangkan [...]

Let The Business Speak For Itself

By | 2017-10-31T10:10:32+00:00 October 31st, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Saya dah berkecimpung dalam dunia bisnes hampir 20thn. Tapi jika anda perasan saya tak berapa guna apa2 gelaran sangat seperti sifu atau perkataan yang sewaktu dengannya. Reason saya simple ajer... saya cuma practioner dalam dunia perniagaan dan pada masa yang sama saya juga perunding bisnes dan pelatih bisnes. Pasal dalam dunia bisnes [...]

Public Talk Bersama Mary Jardin

By | 2017-10-31T09:58:16+00:00 October 21st, 2017|Categories: Artikel, Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Alhamdulliah selesai sudah free talk tadi kat program shah alam. Tq kepada team Mary Jardin for the invite. Lama tak buat public talk. Semoga sessi tadi memberi manfaat kepada para peserta yang hadir. Always remember; Kita memang tak boleh stop pesaing dari masuk market kita, so persoalan sekarang apa yg perlu dilakukan bila perkara ini terjadi? [...]

Apakah Yang Diperlukan Untuk Menjadi Usahawan Berjaya

By | 2017-10-19T04:02:19+00:00 October 19th, 2017|Categories: Bisnes Online, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Apakah yang diperlukan untuk menjadi usahawan berjaya? Apa yang saya ingin kongsikan adalah dari pengalaman saya dengan penuh keikhlasan. Topik ini saya pilih kerana terlalu ramai yang bertanya kepada saya apa rahsianya? Realitinya ramai usahawan masih lagi tiada mentaliti "urgency". Dalam erti kata lain terlalu dalam gear 2 dan 3 sedangkan kita [...]

Macam Mana Nak Sustain

By | 2017-10-17T03:49:43+00:00 October 17th, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Quotes|

Dear brothers & sisters Jangan terlalu excited kalau buat PROFIT. Pasal itu baru langkah pertama dalam perjalanan bisnes anda. Yang penting sekarang ialah macamana nak SUSTAIN kerana pesaing akan mula padat dalam market anda. Bila dah tahu macamana nak bertahan barulah bisnes boleh GROW.

Perlu Ke Jadi Femes Baru Boleh Jual Produk?

By | 2017-10-03T08:49:21+00:00 October 3rd, 2017|Categories: Bisnes Online, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Apa persamaan produk berikut: 1) Kicap Tamin 2) Kicap Kipas 3) Kicap Lee Kum Kee Jawapannya... Kalau jawapannya kicap memang itu fakta sedia maklum, cuma pada saya persamaannya adalah kita tak kenal pun siapa pemilik mereka atau raut wajah mereka. Tapi dari kecik hingga kita besar memang inilah jenama standard dalam dapur [...]

Tiada Bisnes Online atau Offline

By | 2017-09-26T08:21:36+00:00 September 25th, 2017|Categories: Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Pada saya bisnes tiada online atau offline. Kalau bisnes tu mempunyai struktur offline maka perlulah dimplementasi komponen online. Bagi yg online pula perlulah diperkemaskan dengan kaedah kerja offline yang kemas. Pasal end of the day bisnes ialah bisnes. Jangan sempitkan masa depan bisnes anda.