Quotes

Home/Quotes

Macam Mana Nak Sustain

By | 2017-10-17T03:49:43+00:00 October 17th, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Quotes|

Dear brothers & sisters Jangan terlalu excited kalau buat PROFIT. Pasal itu baru langkah pertama dalam perjalanan bisnes anda. Yang penting sekarang ialah macamana nak SUSTAIN kerana pesaing akan mula padat dalam market anda. Bila dah tahu macamana nak bertahan barulah bisnes boleh GROW.

Perlu Ke Jadi Femes Baru Boleh Jual Produk?

By | 2017-10-03T08:49:21+00:00 October 3rd, 2017|Categories: Bisnes Online, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Apa persamaan produk berikut: 1) Kicap Tamin 2) Kicap Kipas 3) Kicap Lee Kum Kee Jawapannya... Kalau jawapannya kicap memang itu fakta sedia maklum, cuma pada saya persamaannya adalah kita tak kenal pun siapa pemilik mereka atau raut wajah mereka. Tapi dari kecik hingga kita besar memang inilah jenama standard dalam dapur [...]

Tiada Bisnes Online atau Offline

By | 2017-09-26T08:21:36+00:00 September 25th, 2017|Categories: Personal, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Pada saya bisnes tiada online atau offline. Kalau bisnes tu mempunyai struktur offline maka perlulah dimplementasi komponen online. Bagi yg online pula perlulah diperkemaskan dengan kaedah kerja offline yang kemas. Pasal end of the day bisnes ialah bisnes. Jangan sempitkan masa depan bisnes anda.

Mengapa Bangsa Kita Masih Ketinggalan Dari Segi Ekonomi

By | 2017-09-26T07:41:33+00:00 September 22nd, 2017|Categories: Ceramah Bisnes, Quotes, Tips Bisnes, Videos|

Dear Brothers & Sisters Kenapa masih ramai usahawan bangsa kita masih ketinggalan dari segi menguasai ekonomi perniagaan di Malaysia? Jawapan yang sentiasa saya dengar adalah: 1) Bangsa selain dari bangsa kita tu genetik diaorang memang dah otak bisnes 2) Bangsa selain dari bangsa kita tu bab matematik memang power 3) Bangsa kita ni bab [...]

Bertemu Presiden Muslim Volunteer Malaysia

By | 2017-09-26T06:02:39+00:00 September 21st, 2017|Categories: Personal, Quotes|

Dear brothers & sisters Bersama bro Ya Muhammad semalam. Lama kita tak berjumpa lebih kurang 3 tahun. Im proud of my young brother ni. Kita seakan share citer sama pasal dua-dua meninggalkan dunia koporat pada masa yg sama dimana saya kembali kedunia keusahawanan dan dia kembali kedunia NGO. Sekarang beliau adalah presiden Muslim Volunteer Malaysia dan [...]

Boleh Terus Mendapatkan Modul 3B

By | 2017-09-21T04:52:17+00:00 September 16th, 2017|Categories: Bisnes Online, Ceramah Bisnes, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Alhamdulillah, syukur rasanya bila usaha saya untuk meningkatkan tahap pemahaman ilmu keusahawanan mendapat validasi dari mereka yang telah subscribe kepada modul Formula 3B (Bisnes Biar Betul) saya. Memang ikutkan hati nak buat public seminar kerana saya amat suka live interaction tapi jadual saya tidak mengizinkan sebab tu saya mengahasilkan modul online ini. [...]

Perlancaran Kelas Video Online

By | 2017-09-15T02:48:45+00:00 September 15th, 2017|Categories: Bisnes Online, Quotes, Tips Bisnes|

Dear brothers & sisters Alhamdulillah di hari jumaat yg mulia ini, saya akan melancarkan video online class saya Formula Bisnes Biar Betul. (FORMULA 3B). Syukur sambutan semasa prelaunch bulan lepas selama 2 hari mendapat sambutan diluar jangkaan. Oleh itu nantikan launch secara rasmi video online Formula 3B petang ini. Bagi yang berminat sila komen "Nak 3B" [...]